2013. június 2., vasárnap

NÉHÁNY ÚJDONSÁG A KONYHÁMBÓL:



A mai posztomban néhány új, konyhai ténykedésem eredményét szeretném megosztani.

Mivel imádok sütni-főzni,és  és szeretek kipróbálni új , számomra még ismeretlen ízeket, ételeket, megszületett néhány új recept, amelyek mivel igencsak elnyerték mindenki tetszését, ezután elég gyakran el fognak készülni.

Kivéve ez alól talán egyedül ezek a sorbittal készült diabetikus, levendulás kekszek.
Ez a süti egy cukorbeteg bácsinak készült, mivel egy korábbi látogatásakor kóstolta a cukorral készült változatát, és nagyon ízlett Neki.
Fénykép: Egy cukorbeteg Bácsinak megsütöttem életem első diabetikus levendulás kekszét Sorbittal. Remélem fog ízleni.:-)
Diabetikus levendulás keksz
Maga a recept egy sima linzertészta a klasszikus 1:2:3 arányban (cukor:vaj:liszt) plusz 1 tojássárgája, azzal a váltással, hogy itt a levendulás porcukrot levendulás szorbittal helyettesítettem ugyanebben az arányban.
Mivel most használtam először életemben ezt az édesítőszert nem voltam tisztában a felhasználásával, így ha valaki szeretné kipróbálni, azt tanácsolom, hogy mindenképp emelje meg a sorbit arányát, mivel szerintem egy kicsit sem volt édes, inkább fanyar volt. Ezt leszámítva gyönyörűen sikerült, a sülés végére is formatartó maradt.



A következő, amivel próbálkoztam, az a kecskejoghurt.
Nagy kihívás ,és relytély számomra!
Mióta kecsketejjel foglalkozom, mindig vágytam rá, hogy kipróbáljam milyen lehet ebből a tejből a házi joghurt.
Különböző oldalakon ódákat zengenek róla, úgyhogy rászántam végre magam, és megrendeltem a készítéshez szükséges kultúrát és egy füzetecskét, mely pontról-pontra leírja a készítés menetét.
Amint megérkezett, egyből megcsináltam az első adagot.
A másnapi végeredmény feles sikert hozott. Az íz valami csuda finom volt, viszont az állag inkább hasonlított az ivójoghurtéra, nem volt szilárdnak mondható.
Ezért készült belőle ez a meggyes joghurttorta, ami ízben felülmúlta bármely cukrászda akármelyik tortájának az ízét.
Azóta még vagy 4-5- ször próbálkoztam a joghurt készítéssel, de nem igazán akar olyan állagúra sikeredni, mint a boltiak, így kezd elmenni a kedvem tőle.( Már csak az a kérdés, hogy a boltiak nem véletlenül egy csomó oda nem illő, szintetikus adaléktól szilárd állapotúak??????)
 
Meggyes joghurt tortám




Elkészült életem első grissinije is.
Ez amennyire egyszerű, annyira finom, nagyszerű kaja. 

A receptet a dessert.eu oldalán találtam.
http://www.desszert.eu/grissini

Én annyi kis csavart tettem bele, hogy füstölt kecskesajtot gyúrtam a tésztába, és korianderes kecskejoghurtos mártogatót készítettem hozzá.
Szégyenlem, de az első adagot majdnem egyedül faltam fel, így másnap újra megsütöttem, de akkor már dupla adaggal.
Kecskesajtos grissinim       


             










Gyönyörű, hófehér kecskevajam
Fénykép: Egy édesnek nem mondható kakaós kalács remek kiegészítője a snidlinges lágy kecskesajtkrémnek.:-)
Snidlinges krémsajt



 Az elmúlt hetekben megtanultam  kecsketejből vajat és krémsajtot is készíteni.

A vajhoz napokig kell gyűjtögetni a tejszínt, mire összejön egy adagnyi, viszont az íze összehasonlíthatatlanul finom a boltban kapható margarinokhoz képest.

A krémsajtom  kecskevajjal, és kecsketejszínnel készül,felveszi a versenyt bármely neves márka hasonló készítményével.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése